Orang Malu


 

Van de Orang Malu wordt wel gezegd dat hij huilt om het leed van de aarde. Toch kan hij diep in zijn hart gelukkig zijn, want hij heeft vrede en geluk in zichzelf ontdekt.
Als je de woorden orang (-mens) en maloe (-verlegen) rechtstreeks zou vertalen krijg je de verlegen mens. Doch hier is de betekenis van het word maloe: bescheidenheid. Het introverte, het naar zichzelf toegekeerde.
De Orang Malu heeft een ingetogen kracht in zich. Als je de Orang Malu van achteren bekijkt, dan zie je een mensenhart. Dit behoeft geen uitleg. In Azië is het hart de bron (-van energie). Dus indien je een Yogi man in huis of tuin plaatst dan is zijn plaats ter linkerzijde van de ingang. Zo zal de Yogi man alles wat hem passeert met zijn positieve kracht  beïnvloeden. Negatieve energieën zullen teniet gedaan worden. De voorbijganger wordt gereinigd. Bekijk je hem van de zijde, dan kan je in de armen de twee vormen onderscheiden:
1) je ziet een ongeboren mens, een foetus. Symboliek voor het nieuwe leven, puurheid en reinheid.
2) Een Orang Maloe. Symbool dat het leven in een cirkel verloopt. Geen begin, geen eind.
Als je een Orang Maloe van boven bekijkt, zie je zijn (in handen gesloten) gezicht. De les die de Yogi man ons wil leren is dat door bescheidenheid, kracht (houden) het nieuwe leven altijd herbegint.
Als je de Yogiman goed verzorgt en hem streelt, neemt hij je zorgen weg en hij geeft rust.

 

terug naar productinformatie