Assortiment Algemeen


De producten

Alle artikelen in de wereldwinkel zijn bijzonder. Ze zijn origineel, authentiek, vaak handgemaakt en afkomstig uit niet-westerse culturen. Wereldwinkels hebben een breed assortiment food- en nonfoodproducten.

Levensmiddelen/food

Smakelijke marinades uit Zuid-Afrika, Fruit Chutneys en de heerlijke koffie Café de Origin (verkrijgbaar in pads, bonen en snelfiltermaling). Maar ook wijn uit Afrika en Argentinië. Allemaal gecertificeerde Max Havelaar producten. Je koopt iets (h)eerlijks van bijzondere mensen.

 

Wierook

De Wereldwinkel verkoopt wierookstokjes en -kegeltjes in tientallen verschillende geuren. Wierook ruikt niet alleen lekker, het zuivert ook de lucht en de atmosfeer, beschermt tegen negatieve vibraties en verbetert de sfeer in het algemeen. U kunt ze verpakt per geur kopen, maar ook in probeerdoosjes en geurkussentjes.

Sieraden

De sieraden uit de Wereldwinkel zijn vaak geïnspireerd op symbolen en motieven uit andere culturen. Ze zijn allemaal bijzonder en hebben een emotionele waarde. Zoals kettinkjes met bijzondere benen hangers, kleine kraaltjes of sierlijke zilveren armbanden. Er zijn sieraden om te geven als leuk presentje voor weinig geld of een duurder exemplaar als bijzonder cadeau voor een bijzonder iemand.

  

Kunstnijverheid

Ieder land kent zijn eigen kunstnijverheidproducten. Vaak geïnspireerd door kleurrijke tradities, maar toch ook vaak in een moderner, westers jasje gestoken. Grijp de mogelijkheid aan om uw huis een werelds tintje te geven met authentieke vazen of handgemaakt houtsnijwerk uit de Wereldwinkel. U bent verzekerd van een origineel en eerlijk product.

Wenskaarten, papier...

Verliefd, jarig, baby geboren? Op het papier van de Wereldwinkel word jouw boodschap wel heel bijzonder. Omdat het van ver komt en handgemaakt is en omdat het er zo prachtig uitziet. In warme aardse kleuren en bewerkt met natuurlijke materialen als bloemen en grassen. Ook de NOVIB kalender koop je in de Wereldwinkel.

Speelgoed

Kleurrijke, heerlijk zachte knuffels, maar ook vrolijke houten puzzels en speelgoed (bijvoorbeeld uit Sri Lanka) kunt u in de wereldwinkel vinden voor uw (klein)kind. En heeft u die prachtige stoffen slofjes van Sari al gezien?

  

Lokaal assortiment

Gelukkig is niet iedere Wereldwinkel hetzelfde. Gelukkig? Ja! Want zo vind je tenminste een écht origineel cadeautje. Van sieraad tot tas, van chocoladebonbons tot een fles wijn als bijzondere cadeauwinkel is de wereldwinkel niet over het hoofd te zien. We hopen u in onze winkel te mogen begroeten!