Assortiment


 

Nieuw in het assortiment: geitenlederen olifanten en giraffen 

 

Deze olifanten en giraffen zijn van geitenleer gemaakt en variëren in lengte van ongeveer 15 cm tot 90 cm en zijn in India met de hand gemaakt. Een geraamte van ijzerdraad wordt omwikkeld met gerecycled papier en stro en omgebonden met katoenen draad. Daarover komt een laag papier maché waarin de vorm geboetseerd kan worden. Een laag geitenleer zorgt voor de afwerking. Na droging wordt er tot slot met natuurlijke verfstoffen de kleur op aangebracht. Het resultaat is een natuurgetrouw beeld de der prachtig uitziet.

 

  

 

 

non- food                 koffie

Volop non-food en foodproducten

De Wereldwinkels verkopen de mooiste wereldcadeaus. Verrassend om weg te geven. Of om zelf te houden en te gebruiken. Wereldwinkelcadeaus zijn authentiek, ambachtelijk en soms zelfs volgens eeuwenoude tradities gemaakt. Natuurlijk met een hedendaags tintje. Afkomstig uit bijvoorbeeld India, Ghana, Madagascar, Tibet. Van houtsnijwerk en keramiek tot sieraden en foodproducten.

Elk wereldwinkelcadeau vertelt bovendien een eigen verhaal. Hoe het soms met maar weinig middelen is gemaakt. Hoe de makers met de verkoop ervan hun bedrijf hebben opgebouwd. Of simpelweg dat zij hun kinderen nu naar school kunnen sturen.

Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de mensen die het hebben gemaakt. En juist dàt maakt een wereldcadeau tot het mooiste cadeau.